Teksty #247 - „Wielkanoc – kuchnia i tradycja ”

Wywiad

Streszczenie:

Wielkanoc to czas, który kojarzy nam się z rodzinną atmosferą oraz nadejściem wiosny. Niestety, aby w pełni móc cieszyć się błogim odpoczynkiem, najpierw musimy wykonać ciężką pracę związaną z przygotowaniami do świętowania.

Nagłówek:

...

Zajawka:

Wielkanoc zapowiada wiosenna aura i zapach pysznych domowych potraw. Na naszych stołach przyozdobionych baziami i wiosennymi kwiatami królują żurek, szynki świąteczne, mazurki oraz babki wielkanocne. Zwykle bywa tak, że odpowiedzialność za przygotowanie wielkonocnych smakołyków spoczywa na paniach. Poprosiliśmy Panią Magdalenę Topolanek z brzeźnickiego Koła Gospodyń Domowych, żeby opowiedziała o tradycjach wielkanocnych oraz o tym, jakie potrawy wielkanocne najczęściej trafiają na stoły mieszkańców naszego powiatu.
1140   1  

Informacje o pliku:

ID: #247

Tytuł: „Wielkanoc – kuchnia i tradycja ”

Podtytuł: Wywiad

Data udostępnienia: 2024-03-26

Kategorie: społeczeństwo kultura

Autor: Ania - zobacz portfolio (100)

Liczba znaków Liczba słów Liczba tabel Liczba grafik
2989 408 0 0
Ten utwór został już sprzedany na wyłączność. Jeśli chciałbyś zakupić podobny utwór, a nie możesz go znaleźć w serwisie skontaktuj się z nami, a niezwłocznie Ci pomożemy.
Copyright © 2012 Artivia.pl
Serwis Artivia.pl powstał w ramach projektu dofinansowanego ze środków
Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego.