#247 - „Wielkanoc – kuchnia i tradycja ”
Wywiad
Streszczenie:
Wielkanoc to czas, który kojarzy nam się z rodzinną atmosferą oraz nadejściem wiosny. Niestety, aby w pełni móc cieszyć się błogim odpoczynkiem, najpierw musimy wykonać ciężką pracę związaną z przygotowaniami do świętowania.Nagłówek:
...Zajawka:
Wielkanoc zapowiada wiosenna aura i zapach pysznych domowych potraw. Na naszych stołach przyozdobionych baziami i wiosennymi kwiatami królują żurek, szynki świąteczne, mazurki oraz babki wielkanocne. Zwykle bywa tak, że odpowiedzialność za przygotowanie wielkonocnych smakołyków spoczywa na paniach. Poprosiliśmy Panią Magdalenę Topolanek z brzeźnickiego Koła Gospodyń Domowych, żeby opowiedziała o tradycjach wielkanocnych oraz o tym, jakie potrawy wielkanocne najczęściej trafiają na stoły mieszkańców naszego powiatu.
1160 1
Informacje o pliku:
ID: #247
Tytuł: „Wielkanoc – kuchnia i tradycja ”
Podtytuł: Wywiad
Data udostępnienia: 2025-04-17
Kategorie: społeczeństwo kultura
Autor: Ania - zobacz portfolio (100)